Een tijdje geleden kreeg ik het 5 or Less-Kookboek in mijn brievenbus van de bekende Nederlandse blog Chickslovefood. Omdat ik simpele kookboeken altijd leuk vind, trok dit boek meteen mijn aandacht. Met maximaal 5 ingrediënten simpele en gezonde gerechtjes klaarmaken, I am in!
Tijdens de herfstvakantie vorige week maakte ik samen met Kobe en Frauke deze heerlijke carrot cupcakes, omdat ik uit ervaring weet dat wortels in cake ongelooflijk lekker kunnen zijn.
Wat heb je nodig?
1 ei
110gr suiker + 2 el extra voor de slagroom
100gr zelfrijzend bakmeel
110gr wortels
250ml opgeklopte slagroom
(zonnebloemolie telt niet mee bij de 5 ingrediënten)
Zo ga je te werk
Verwarm je oven voor op 170°graden
Klop het ei in een kom los met de suiker totdat je een glad mengsel hebt.
Voeg 50ml zonnebloemolie toe en roer weer door.
Rasp de wortels totdat je 90gr geraspt hebt. Voeg toe aan het ei-suikermengsel, maar houd 1 ei apart voor de garnering.
Roer weer goed door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met een snufje zout boven de kom.
Pak een spatel en schap voorzicht een paar keer door totdat je het grootste deel van het meel door de substantie gevouwen hebt. Ga niet als een gek roeren, het mengsel moet lekker luchtig blijven.
Vul een cupcakevorm met 6 papieren cupjes en verdeel het mengsel over de cupjes.
Bak de carrot cupcakes in 30 minuten goudbruin (ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt) en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met 2 el suiker en maak de cupcakes af met een toef slagroom en wat wortelrasp.
Kobe en Frauke (en mama) smulden heerlijk van deze carrot cupcakes, een aanrader van jewelste!
Tip: Dit kookboek is te koop bij bol.com
4 Comments
Ik maak het zelf nu
november 5, 2014 at 2:34 pmGa ik ook eens uitproberen…ziet er lekker en gemakkelijk uit.
Mama Maai
november 6, 2014 at 8:00 pmKlinkt goed. Hoor vaker over dat boek, misschien toch eens naar kijken. Thanx voor het recept in ieder geval, kan ik die vast proberen 🙂 En ik heb je getagged op mijn blog. Maar voel je vooral niet verplicht. Liefs
Nicole orriëns
november 7, 2014 at 10:14 amZe zien er mooi uit. En afgezien van de slagroom zijn ze denk ik ook wel gezond?
http://www.huisvlijt.com
Webkim
november 9, 2014 at 3:11 pmOh, zo lekker! Wist je dat carrort cake nog lekkerder wordt van een beetje geraspte appel erdoor en wat kaneel? Die appel maakt hem heerlijk zacht, maar niet te nat. Ik doe er ook rozijntjes door en gehakte noten, ik bak ze vaak volgens het carrot cupcake recept van Joy Of Baking.