Sinds een tijdje kopen wij geen pizza meer maar maken we hem lekker zelf! Ik doe de toppings in kleine potjes en zet ze klaar zodat Kobe en Frauke kunnen kiezen waar ze zin in hebben en zelf hun pizza kunnen bouwen, een echt toppertje hier! En omdat we kant en klare pizzabodems kopen is je avondmaal supersnel klaar! Ideaal tijdens de vakantie!
Wat heb je nodig?
DEEG
Weinig tijd zoals wij? Koop 2 kant en klare pizzabodems 🙂
SAUS
milde olijfolie
1 grote tomaat ontpit in stukjes
1 potje tomatenpuree van 140gr
1 teentje geperste knoflook
1 el verse italiaanse kruiden zoals basilicum, oregano of tijm
snuf zeezout en versgemalen peper
TOPPINGS
1/2 paprika in reepjes
1/2 courgette in plakjes
1/2 bakje champignons in plakjes
1/2 bakje cherrytomaatjes
150gr rucola
1 rode ui
100gr parmezaanse kaas
1 bol mozarella
verse basilicum
Zo ga je te werk
Verwarm de oven voor op 250°. Doe een beetje olijfolie in een pan en voeg de tomaten, de tomatenpuree, knoflook, kruiden en peper en zout toe. Kook in 10-15minuten op een laag vuur tot saus. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Let op dat de saus niet te nat is, anders nog 5-10 minuten laten inkoken.
Toppings
Met de toppings kun je het zo gek maken als je wilt. Smeer tomatensaus op de bodem en laat de kinderen kiezen wat ze erop willen. Bak de pizza met de favoriete toppings in 10 minuten knapperig!
Geniet met z’n allen van een overheerlijke zelfgemaakte pizza! Smakelijk! Een ideale vakantieactiviteit 😉
Onze inspiratie haalden we uit één van mijn favoriete kookboeken Veggie Kidz dat hier te koop is.
4 Comments
marijke
juli 11, 2015 at 8:25 amwij doen dat ook heel graag. Wat hier ook zo scoort is wraps vullen en pittabroodjes vullen. Gewoon al dat ze uit verschillende potjes mogen nemen en vullen is top.
Ritteke
juli 11, 2015 at 8:30 amNjammie! 🙂 En de zelfbelegde pizza smaakt eens zo goed bij de kindjes!
Gewoonlijk gebruik ik als basis de kant en klare sauzen van Miracoli (basilicum, picante, …), wil je ze nog fijner, gewoon even mixen.
Annelies
juli 11, 2015 at 9:54 amAaah er gaat niets boven zelfgemaakte pizza 🙂 Ik koop meestal de kant en klare bodem van Colruyt of Carrefour zelf, vroeger nam ik die van Herta tot dat iemand me er op attent maakte dat die best wel fel gezouten zijn dus deed ik proefondervindelijk onderzoek en idd, ik ben helemaal geen fan meer van die van Herta. Ik pak als basis dan de speciale pizza-basissaus van Elvea. En dan garneren naar keuze. Meestal doe ik er te veel op waardoor mijn pizza te zwaar wordt om hem in punten te eten :p Lang leve paprika’s en champignons en lactosevrije geraspte kaas en salami en courgette en nog meer paprika! 🙂
Helaas ben ik wel mama van het enige kind dat geen pizza of spaghetti lust. Zij wilt meestal gewoon een stukje pizzabodem zonder iets op, ook geen tomatensaus of kaas…helemaal niks. En daar eet ze dan een bifiworstje ofzo bij :s I tried, I really tried. :p
Miss Pixie
juli 11, 2015 at 3:40 pmZelfgemaakte pizza is the best <3
Staat hier volgende week ook het menu 🙂
Wij gebruikten kant en klare volkoren spelt pizzabodems uit de Bio Planet, die zijn echt keilekker, maar vullen wel ongelooflijk. Ik krijg er maar een halve van op.