Weekend comfort food: pizzeta’s

Aan de vooravond van mijn uitgerekende datum (jaja!), besloot ik om onze kindjes te verwennen met lekkere zelfgemaakte kleine pizza’s. Ondertussen zo’n toppertje geworden bij ons dat ik ze hier geregeld klaarmaak, een beetje gezond, supersnel klaar én ze kunnen hun eigen pizzeta zelf samenstellen.

Benieuwd hoe we dat doen?
Wat heb je nodig?
1/2 ui of sjalot fijngesneden, look fijngesneden
olijfolie
200 gr tomatenblokjes
zout en peper
provençaalse kruiden of een kruidenbouillonblokje
pitabroodjes
mozarella
toppings zoals: mozarella, paprika, parmaham, gekookte hesp, stukjes ananas
geraspte kaas

Zo maak je je zelfgemaakt pizzeta’s:
Verwarm de oven voor op 200°c.
Maak je tomatensaus klaar door de ui of het sjalotje en look fijn te snijden. Stoof dit in de olijfolie, voeg de tomatenblokjes toe en kruid af met provençaalse kruiden, zwarte peper en zout en laat 12 minuten koken.
Snijd de pitabroodjes met een keukenmes middendoor, leg ze op bakpapier.
Smeer er de tomatensaus over en beleg met plakjes mozarella en toppings naar keuze, hier kan je je kindjes bij laten helpen en ze zelf laten kiezen wat ze op hun pizetta willen!
Werk af met geraspte kaas en zet de pizetta 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Smakelijk!
Inspiratie vond ik in het boek van Sandra Bekkari Nooit meer diëten 2.

Happy weekend!

Share on Facebook0Pin on Pinterest5Tweet about this on Twitter

2 thoughts on “Weekend comfort food: pizzeta’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *