Wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?

“Tijdens mijn moederschapsrust gaan we lekker veel afspreken hé want dan heb ik tijd genoeg! Oh ja en ik ga de slaapkamer schilderen en die oude kastjes pimpen! En oooooh wat ga ik veel tijd hebben om te naaien en andere leuke dingen te doen!” Voor de derde keer trapte ik in dezelfde val. Terwijl ik dit schrijf, heb ik mijn drie maanden oude baby net gevoed, voor de vierde keer al vandaag! Ik ben aan het bekomen van onze gebroken nacht. En de rest van de dag heb ik zijn luiers ververst en heb ik hem in slaap gewiegd op mijn schoot of hem dicht bij mij gehouden in mijn draagdoek (wat een uitvinding!). En ondertussen heb ik ervoor gezorgd dat mijn twee grotere kinderen aangekleed en gevoederd naar school konden vertrekken om ze straks weer met open armen te ontvangen en aan de avondrush te beginnen.

“Maak jij wel eens tijd voor jezelf?”, vroeg laatst iemand aan mij. Tijdens mijn drie maanden als mama van drie heb ik zelfs nog geen tijd gehad om daarover na te denken, want een baby, twee grotere kinderen, een man, een huishouden, werk en een sociaal leven…het vergt wat van een vrouw. Het is pas als je weer een baby’tje in huis hebt dat je beseft hoeveel van je tijd daar eigenlijk naartoe gaat. Mijn baby is dan ook altijd bij mij, ik neem hem overal mee naartoe. Naar de winkel, naar familiefeestjes, ondertussen neem ik hem af en toe zelfs al eens mee naar interviews en redactievergaderingen. Mijn kleine pauzemomentjes probeer ik in te lassen tijdens zijn voedingen of dutjes, dan probeer ik ook dingen te doen die ik leuk vind zoals blogs en online magazines lezen en ondertussen online een babbeltje te doen met andere pas bevallen vriendinnen die in hetzelfde schuitje zitten (thank god Instagram & Facebook exists!)! “Zolang ik ruimte kan innemen door te doen wat ik leuk vind, lever ik met gemak ruimte in voor mijn kinderen!” las ik laatst hier, ik zou het zelf niet schoner kunnen verwoorden.

Dus om te antwoorden op de vraag of ik eigenlijk iets gedaan heb vandaag? Wel ja, heel veel zelfs, al heb ik niet dat gevoel, maar ook dat is een fase. Deze week ga ik eerst keihard genieten van mijn laatste week alleen thuis met mijn ‘kakkenestje’…want die tijd komt nooit meer terug en ik pink nu al een traantje weg bij het idee dat ik al bijna afscheid moet nemen van mijn derde kraamtijd. Wedden dat ik binnen enkele maanden zal hunkeren naar deze mooie mamatijd?

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

3 thoughts on “Wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *