0
KINDERKOST

Wat eten we vandaag? Banaankokospannenkoekjes!

Brunchen! Ik doe niets liever dan dat! Zeker sinds we een gloednieuwe keuken hebben waar we heerlijk samen in kunnen koken, ook dat vind ik fantastisch. Aan onze kinderen laten zien hoe makkelijk het is om zelf gezonde pannenkoekjes te bakken bijvoorbeeld. Pannenkoekjes zonder bloem, echt waar! Een recept dat ik vond in één van mijn favoriete kookboeken van het moment The Green Kitchen!

Heerlijke kinderkost, dat je gerust kan voorschotelen aan je kroost als ontbijt of als lunch, succes gegarandeerd.

Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
6 eieren
50 g gedroogde kokosrasp + extra voor eroverheen
150 g bosbessen
1/2 tl kaneel
3 tl kokosolie
2 el ahornsiroop

Hoe maak je deze overheerlijke bananenpannenkoekjes zonder bloem?
Prak de bananen fijn met een vork. Dit kan je gerust door één van je kinderen laten doen. Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren en de kokos erdoor. Voeg de bosbessen toe maar bewaar er ook een paar voor eroverheen.
Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur in een koekenpan van 25cm met antiaanbaklaag (heel belangrijk want anders bakken ze echt aan, geloof mij!).
Schep er 2 à 3 eetlepels van het bananenbeslag in voor elke pannenkoek. Je kan ook een paar pannenkoeken tegelijk bakken om het sneller te laten gaan.
Keer ze voorzichtig om met een spatel en laat ze ongeveer 2 minuten bakken.
Stapel de pannenkoekjes op en strooi er achteraf de achtergehouden bosbessen en de kokosrasp over. Ahornsiroop, yoghurt of kaneel kan je ook gebruiken als extra toppings.

Mmmmmmmm…genieten maar!
Wedden dat je stapel in no time op is?

En hoe fijn is het om foto’s te hebben terwijl je samen aan het koken bent, heerlijk vind ik dat :-). Met dank aan Tobias van Toledo die een dagje bij ons foto’s kwam trekken van ons echte leven.

Dit overheerlijke recept komt uit The Green Kitchen, mijn favoriete kookboek van het moment!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.