0
Uncategorized

Weekmenu

Er zijn veel redenen waarom ik vanaf nu elke zondag een leuk en gevarieerd weekmenu ga maken:

1) Om te besparen en niet meer vijf keer per week naar de dure supermarkt in onze straat te moeten lopen
2) Om veel TIJD te besparen en dus meer tijd voor andere leuke dingen te hebben
3) Om meer variatie in ons eten te brengen
4) Om stress te voorkomen wanneer ik binnenkort terug moet gaan werken
Deze week staat er op ons weekmenu:
Maandag
Gehaktbrood gevuld met mozarella, puree en boontjes (gepikt uit het boek Budgetkoken)
Dinsdag
Gegrilde zalm met sla en spekjes, puree of gebakken aardappelen (we zullen zien waar we goesting in hebben)
Woensdag
Spaghetti (maar eerst onze vriezer ontdooien zodat ik direct genoeg kan maken)
Donderdag
Wortelpuree met spek (lekker Vlaams!)
Vrijdag
Koude schotel met o.a. tonijn met perzik en eventueel andere restjes (= besparing)
Zaterdag
Moeten we mosselen met friet gaan eten
Zondag
Zijn we uitgenodigd voor een BBQ
Ik ben benieuwd of ik het ga volhouden, maar ik raad het aan alle werkende mama’s aan: minder tijd in de winkels doorbrengen, meer tijd voor je lieve kindjes.

You Might Also Like...

5 Comments

  • Reply
    Lorecreatief
    augustus 19, 2012 at 7:13 am

    En ook voor de niet-mama’s die werken is dit handig 😉 Ik doe het ook al een hele tijd en zo koop je ook nooit onnodige zaken die in de vuilbak zouden kunnen belanden 🙂 Veel succes ermee en hopelijk lukt het je om dit elke week te doen!

    • Reply
      Els04
      augustus 19, 2012 at 5:18 pm

      Van hetzelfde hier!

    • Reply
      Leuke Wereld
      augustus 20, 2012 at 6:32 pm

      Week 1 al goed ingezet. Alle boodschappen in huis gehaald voor het weekmenu en nu maar hopen dat ik het elke dag volhou. Tips zijn welkom!

  • Reply
    Kim
    augustus 19, 2012 at 9:45 am

    Ik heb zo’n lijstje altijd in mijn hoofd. Laat je weten hoe het gehaktbrood smaakte? Wil dit ook al heeeeel lang maken en vind maar geen simpel recept.

  • Reply
    Leuke Wereld
    augustus 20, 2012 at 6:31 pm

    Hey Kim, het gehaktbrood smaakte heerlijk! Ik zet het recept asap online zodat je het zelf ook eens kan maken. Mmmmmm

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.