0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY : Kommetjes van strijkparels

DSC_0016

Regen vandaag? Laat het niet aan je hart komen en breng wat kleur in je huis met deze kleurrijke kommetjes van strijkparels die ik maakte voor mijn gastblog bij Moodkids afgelopen week.

In de Kringwinkel vond ik laatste twee grote potten strijkparels, ideaal dus om er zoiets leuks mee te doen! Poepsimpel en je scoort er gegarandeerd mee! Kobe en Frauke hebben elk hun kommetje van strijkkralen op hun kamer staan en bewaren er hun persoonlijke spulletjes in. Of je kan het ook gebruiken om er snoepjes in te presenteren? Of als cadeautjesmand gevuld met leuk spulletjes!

DSC_0001
Wat heb je nodig?

  • Vuurvaste kommetjes
  • Olie
  • Strijkparels

Zo ga je werk:
DSC_0003

1. Neem een vuurvast kommetje en wrijf het in met een laagje olie.

DSC_0004
2. Strooi wat strijkkralen in het kommetje en schud er een beetje mee (net alsof je een cake met boter en bloem bestrooit) zodanig dat er overal kralen blijven plakken aan de binnenkant van het kommetje. Gaatjes mag je achteraf opvullen met kralen.

3. Verwarm je oven voor op 200°. Wanneer je oven op temperatuur is, zet je je kommetje(s) ongeveer 10 minuten in de oven. De strijkkralen smelten. Blijf wel in de buurt van de oven staan.

4. Als alle strijkkralen gesmolten zijn, haal je je kommetje uit de oven en laat je het afkoelen. Voilà, je kan je kleurrijke kommetje van strijkkralen eruit halen! Door de olie voelen ze in het begin wat vettig aan. Maar met een sopje is dat zo opgelost.

5. Klaar is je strijkkralenkommetje!

DSC_0010
DSC_0007

Terwijl we wachtten tot ons kommetje afgekoeld was, knutselden we nog wat verder met strijkparels en maakten we deze leuke watermeloenketting, een toppertje! 

Schermafbeelding 2015-07-20 om 16.19.42

Nog meer leuke ideetjes nog om jullie bezig te houden op deze regenachtige dag? Voor Het Nieuwsblad schreef ik afgelopen weer een artikel met enkele tips om te doen bij regenweer.

Op Moodkids vind je nog meer leuke DIY-ideetjes!

Jullie nog tips bij regenweer?

You Might Also Like...

4 Comments

  • Reply
    Puck
    juli 27, 2015 at 11:58 am

    Wat handig dat je dit ook in de oven kunt maken. Scheelt een hoop gedoe met de strijkijzer en je vingers branden om de kraaljes op z’n plek te houden!

  • Reply
    Lotte
    juli 28, 2015 at 12:44 pm

    Zaaaalig! Ik heb uren en uren kunstwerkjes uit strijkparels gemaakt! Mijn babysitkindjes doen dat nu ook erg graag en ik vind het nooit erg als ze vragen of we samen wat gaan knutselen 🙂

  • Reply
    evi de bruycker
    augustus 2, 2015 at 3:50 pm

    Hallo,

    Welke olie gebruik je hiervoor? Is dat belangrijk?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.