Vorige week gingen we zelf appels plukken en kwamen we met 25kg appels naar huis! Genoeg om ons de komende weken te voorzien van lekkere appelgerechtjes. Via Pinterest zag ik al een paar keer van die prachtige appelroosjes verschijnen en gisteren besloten we om het na schooltijd eens uit te proberen! Gelukkig had ik twee kleine hulpkokjes die graag hun handen uit de mouwen staken om de mooiste appelroosjes te maken!
Benieuwd hoe we dat deden?
Wat heb je nodig voor 8 roosjes
1 rol bladerdeeg
2 appels (liefst Jonagold)
gemalen kaneel
eventueel poedersuiker om te bestuiven
extra keukenpapier
bakpapier
Zo maak je zelf de lekkerste appelroosjes
Verwarm je oven voor op 180°. Was ondertussen je appeltjes, snijd ze in kwartjes en haal het klokhuis eruit. Snijd ze daarna in flinterdunne schijfjes en kook ze ongeveer 5 minuten in water tot ze zacht zijn. Giet ze af, laat ze wat afkoelen en dep ze droog op het keukenpapier. Ontrol je rol bladerdeeg en snijd reepjes van 4 cm. Leg de schijfjes zo neer aan de bovenzijde van de strook dat het bovenste gedeelte van de schijfjes (dus met het rode randje) boven de deegstrook uitsteekt. Laat de appelschijfjes elkaar overlappen. Je kan de onderkant nu dubbelvouwen, maar dat hebben wij niet gedaanZorg ervoor dat je aan het de rechterkant van de deegstrook nog een klein stukje deeg overhoudt. Rol nu de deegstrook voorzichtig van links naar rechts op en druk goed aan. Plaats de appelroosjes op je bakplaat en laat zo’n 25 minuten bakken op 180°. Haal ze voorzichtig uit de oven, laat een beetje afkoelen en bestrooi er eventueel nog wat poedersuiker over (dat hebben wij niet gedaan en ze waren ook lekker!)
Geniet van het mooiste herfstgebakje dat je ooit gemaakt hebt. Een toppertje voor onze kindjes (en hun mama en papa, haha!)
Fijn herfstweekend!
5 Comments
Katrien@huisjethuisje.com
oktober 15, 2016 at 7:29 amZiet er super lekker uit!
Resaarcle
oktober 15, 2016 at 6:54 pmFeesteten!
b vermeiren
oktober 17, 2016 at 9:30 amZiet er mooi en niet moeilijk uit. Maar zeg, Lobke, waren ze ook lekker ? Iets dat ik zeker ook eens zal testen met mijn kids op een herfstavond. Merci voor de tip!
Lobke
oktober 17, 2016 at 9:31 amZe waren keilekker!
Anneke
oktober 17, 2016 at 6:29 pmSuper, hè, die appelroosjes?! Worden hier ook regelmatig gemaakt en iedereen die ze al heeft gegeten vindt ze super lekker! 🙂