Make it! Blog it! Share it! Win ons boek voor creatieve bloggers

Toen ik bijna 3 jaar geleden begon te bloggen, had ik noooooooooit verwacht dat ik er zo verslaafd aan ging geraken. Ik heb er niet alleen geweldig veel door geleerd, ik heb er ook een leuke hobby aan overgehouden en ik heb er ook ongelooflijk fijne mensen door leren kennen én zelfs beste vriendinnen aan over gehouden! Ik kan het dus niet genoeg van de daken schreeuwen hoe leuk het is om te bloggen! Iedereen kan het leren en hoe langer je het doet, hoe makkelijker en plezanter het wordt!

Toen ik vorig jaar bij Femma en De Praktische School begon te werken, kreeg ik de geweldige kans om mee te werken aan een handige gids voor creatieve bloggers. Het laatste jaar stak ik mijn ziel in dit boekje en het resultaat ligt sinds deze week in de boekhandels: Make it! Blog it! Share it!

Waarover gaat het?
Naai-, kook-, knutsel-, fotografie- en andere zelfmaakblogs zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. En bloggen over je hobby of passie is helemaal niet zo moeilijk. Iedereen kan het leren en hoe langer je het doet, hoe makkelijker het wordt. Bovendien worden blogs ook steeds serieuzer genomen en zijn ze voor vele lezers een dagelijkse en onuitputtelijke bron van inspiratie.

blogboek

Maar hoe start je zo’n zelfmaakblog? Welk platform kies je? Hoe maak je jezelf en je bezigheid boeiend voor lezers? Hoe voeg je foto’s en video’s toe? Hoe maak je een aantrekkelijke lay-out?
Wat zijn tags? Hoe vaak moet je updaten? Hoe krijg je meer volgers? Kan je een centje bijverdienen met je blog? Welke apps kunnen je helpen bij het bloggen? Hoe maak je online vrienden, gelijkgestemden waarmee je ook in real life een koffie kan gaan drinken?

Dit werkboek, met de expertise van de Praktische School én tips van succesvolle creabloggers, geeft het antwoord. Een handige doe-gids die elke creatieveling zin zal geven om er zelf maar eens werk van te maken.

En ik mag er eentje weggeven!
Wat moet je hiervoor doen?
1) Like mijn Facebookpagina of volg mij op Instagram, maar like ook de Facebookpagina van Femma en deel dit bericht.
2) Laat hieronder in de comments weten waarom JIJ eigenaar wilt worden van ons boekje voor bloggers en voeg er eventueel jouw ultieme blogtip aan toe!

Maandag maak ik de gelukkige winnaar bekend via mijn Facebookpagina.

Geen gelukkige winnaar en wil je het toch graag bestellen?
Wil je graag een exemplaar? Bestel het dan in onze Femma Boetiek* (15,95 euro + behandelingskost) als je lid bent van Femma. Vanaf februari is het boek ook beschikbaar bij je plaatselijke boekhandel of online webwinkel en kost het 19,95 euro.

Succes!

28 thoughts on “Make it! Blog it! Share it! Win ons boek voor creatieve bloggers

 1. Ik heb het boek net gekocht dus ik ding niet mee, maar wou wel even zeggen dat het er erg veelbelovend uitziet!

  Mijn eigen gouden regel i.v.m. web etiquette heb ik er alvast in teruggevonden: ‘Als je niks positief te zeggen hebt, zeg dan niks’.

  Oh, en de badkuip tip: geniaal!

 2. ik heb diverse redenen om dit boek te willen winnen. Ik schrijf graag, ik lees graag, ik hou van taal (talen).
  Alleen weet ik niet zo goed hoe een blog te beginnen. Nu houd ik in een schriftje de dingen bij die ik graag wil onthouden. En wat vertel je wel/niet aan de buitenwereld. Vind ik het warme water niet nog een keer uit?
  Ik heb tal van vragen….
  Daarom zou ik dit boek graag winnen…

  Zielenroerselen
  Je ziet ze overal verschijnen
  Wat beroert mensen ?
  Waar zijn ze mee bezig?
  Vertellen ze daadwerkelijk iets?
  Lezen ze als een stationsroman of als een literair genre?
  Is het poëzie of meer prozaïsch ?
  Fictie of non-fictie,
  Spreekt de witruimte boekdelen?
  Of is ze opgevuld, met overbodige woorden.
  Zielenroerselen,
  Kan ik ermee om, of juist niet ?
  Wordt er respect getoond voor de taal ?
  Ligt de ziel in het woord of in de foto?
  Of in allebei?
  Drijven deze roerselen van een ziel me tot actie?
  Wordt deze actie voor mij een hobby ?
  Of gewoon een aangenaam leesmoment…
  Dat me wegvoert uit mijn woonkamer
  Naar de habitat van iemand anders ?
  Kan ik mezelf daarin vinden ?
  Zielenroerselen in blogland…

 3. Redenen waarom ik dit boek zou moeten winnen:
  1. Omdat ik zondag jarig ben 🙂
  2.Omdat ik blijkbaar in het boek terug te vinden ben :-))
  3. Omdat ik mijn femma lidmaatschap net verlengd heb :-)))
  4. Omdat ik nog veel kan leren rond het bloggen. Weg met dat amateurisme :-))))

 4. Ik blog intussen twee jaar, maar wil mijn blog graag een niveau hoger tillen… Hoe onderscheid ik me tussen al die andere creablogs? Hoe slaag ik erin mensen terug te laten komen om meerstemmige lezen? Ik hoop de antwoorden daarop in jullie boek te vinden!

 5. Ik ben onlangs zelf een blog begonnen om mijn foto’s en schilderwerkjes te laten zien aan iedereen wie het wil zien …. om deze wat te pimpen zou juliie boek goed van pas komen!!! X

 6. Ik heb onlangs een eigen blogje gemaakt, maar heb het nog niet echt bekendbaar gemaakt, ik kan toch niet meedingen met al die prachtige blogs die al op het virtuele web te vinden zijn! Misschien kan het boek me wel overhalen …

 7. Waarom ik dit boek graag wil winnen?!Omdat mijn blog wel wat extra dingen nodig heeft om naar een leuke niveau te gaan 😉 omdat ik het leuk vind om bij te leren(ben je nooit te oud voor) en mijn tip:als je zelf regelmatig op leuke blogs reageert komt er vroeg of laat wel iemand bij die van jou kijken,doe een give away om nieuwe volgers te krijgen en blijven volhouden….

 8. Ook ik waag graag mijn kans! Mijn blog was in het begin een overzicht van de verbouwingen, met tutorials 🙂 Ondertussen al heel wat bijgeleerd. Mijn tip is dan ook vooral: doe het gewoon! Echt, al doende leert men. Zowel dat verbouwen als dat bloggen 😉
  Ik zou het boek cadeau doen aan een lieve creatieve collega die zoveel verhalen te vertellen heeft. Echt, zij zou de perfecte blogster zijn! En nu ze even met ziekteverlof is, zou Make it! Blog it! Share it! de ideale afleiding zijn.
  xoxo

 9. Het zou een fijn verjaardagskado zijn voor woensdag. Mijn blog ligt al een tijdje stil. Ik wou het graag nieuw leven inblazen maar zou het ook tegoei willen doen. Dus de tips uit het boek zullen goed gebruikt worden>

 10. Sinds ik de moed bij elkaar geraapt heb om een blog te beginnen heb ik er nog geen moment spijt van gehad. Het tonen van mijn creaties aan gelijkgestemden is gewoon leuk. En de Femma naailessen helpen mij om mijn creaties te optimaliseren. Nu nog een boek om te helpen mijn blog wat te ‘pimpen’. Wie weet……

 11. Ik zou graag dit boek winnen om me meer te verdiepen in het bloggen. Dus een goede blogtip heb ik niet maar hoop ik na het lezen van jullie boek wel te hebben ;-).

 12. Hier kijk ik zl lang naar uit, nog geen jaartje aan het bloggen maar oh zo verslavend! Mijn ultieme tip, blog wanneer je zelf wil, niet omdat het moet! Femma ken ik ook sinds een 6 tal maanden en ben overtuigd lid, volop in gesprek om een samenwerking op te starten. Dit had ik nooit durven denken om ren deel uit te maken van een super leuke groep!

 13. Ik hoef het niet te winnen want ik heb het gisteren gekocht….maar ik wil er wel nog effe reclame voor maken ! Bij deze …. Het is gewoon een SUPER goed boek. Ik ben net ( lees : deze week ) een blog begonnen met heel veel goesting, dus ik heb jouw boek gisterenavond helemaal uitgelezen…en…ik ben fan !

 14. Ik ding ook heel graag mee!
  Al een tijdje denk ik er aan om te starten met een blog. Momenteel heb ik veel ideetjes (met een link naar het opvoeden van mijn 2-jarige peuter, naar mijn werk als opvoedster-begeleidster..), maar het kwam er nog niet van. Ik heb nog veel vragen, hoe begin je er mee, waar moet je op letten… Allemaal vragen, maar dus ook heel veel ideetjes in-mijn-hoofd.
  Met dit boek met tips, denk ik, dat het in-mijn-hoofd-project ook wel eens uit-mijn-hoofd kan komen.

 15. Dit boek zou ik dolgraag winnen omdat ik al 2 jaar verschillende leuke blogs volg (waaronder deze 😉 ) en ik vaak ‘s nachts wakker word met het gedacht “hé, dat zou iets leuks zijn om met de wereld te delen!”
  En daarna raak ik niet meer in slaap omdat ik in mijn hoofd al een artikel aan het schrijven ben, maar ik er nog nooit toe geraakt ben om het daadwerkelijk te ‘delen’. Dit zou kunnen helpen bij de opstart ! 🙂

 16. Ik sta op de eerste rij om dit boek te winnen.
  Ik zou heel graag beginnen met een blog maar weet niet goed hoe eraan te beginnen.
  Dus dit boek zou zeker van pas komen.

 17. Ultieme blogtips heb ik nog niet omdat ik zelf nog maar net begonnen ben met bloggen… Ik snuffel dus vooral nog rond op andere blogs op zoek naar tips en ideeën om het bloggen onder de knie te krijgen ;-).
  Een reden waarom ik heel graag eigenaar zou worden van dit boek? Omdat ik dan gewoon heel erg ‘happy’ zou zijn! Meteen weer een leuk idee voor een blogpost :-).

 18. Waarom zou ik dit boek graag winnen? Omdat ik dan geen excuus meer heb om het bloggen uit te stellen, maar mij ineens kan ‘smijten’ in het schrijven.

 19. Oh, ik zou dit boek dolgraag winnen. Ik wil graag n naaiblog starten, maar t lukt me niet al te best!
  Ik las n artikeltje in het femma magazine en kijk uit naar t boek. Een gouden tip? Misschien eentje voor mezelf:gewoon doen en erin vliegen? 🙂

 20. Ik wil dit boek heel graag winnen, omdat ik graag wat meer wil leren over bloggen. Ik ben er een paar jaar eerder eentje begonnen, maar ik kan veel tips gebruiken over het hoe en wat, want erg vaak plaats ik er niet iets op. Dat wil ik graag gaan veranderen, en daar kan ik alle hulp bij gebruiken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.