Zeven (op zondag): manieren voor mama’s om geld te verdienen via internet

Aan het einde van mijn geld heb ik altijd een stuk maand over. Ken je dat gevoel? Gelukkig zijn er naast uit werken gaan voor je geld, nog andere manieren om een extra centje bij te verdienen. Ik som 7 manieren op die ik af en toe wel eens gebruik om een extra shopbudget bij elkaar te verdienen, dankzij het internet: 
DSC_00201. Kleertjes en (kinder)spullen verkopen via tweedehandssites zoals 2dehands.be, Kapaza en Marktplaats
Een extra shopbudget nodig om kinderkleertjes te kopen? In plaats van je mooie (kinder)kleren in de kast te laten liggen of weg te gooien, verkoop je de mooiste kleertjes via tweedehandswebsites. Niet alleen kleding kan je er verkopen, kruip bijvoorbeeld eens op je zolder en vind er schatten die je nog een tweede leven kan schenken door ze op deze sites te verkopen.

2. Een Instagramwinkeltje openen
Wie mij volgt op Instagram, heeft, zag misschien al dat ik het Instagramwinkeltje ‘Leuke Tweede Kleertjes’ opende waar ik af en toe een lading kinderkleding verkoop. Heel leuk om te doen en je bereikt er een heel ander publiek mee!

3. Tweedehandskleertjes verkopen via Facebookgroepjes
Net zoals je tweedehandskleertjes verkoopt via tweedehandssites, zijn er ook tal van Facebookgroepjes waar je kleertjes kan verkopen:
‘Anders dan anders “NEW”
Tweedehandsspulletjes te koop
Tweedehands artikelen te koop

4. Zelfgemaakte spullen verkopen
Je hoeft geen zelfstandige in bijberoep te zijn om je zelfgemaakte spullen die je maakte als hobby te verkopen. Maar inkomsten uit je hobby zijn niet belastingvrij! Je kan de inkomsten op je belastingsbrief aangeven bij de diverse inkomsten bij code 1200. Die inkomsten worden aan 33% belast. Of je kan er ook voor kiezen om de kosten voor je activiteit in te brengen, zoals bijvoorbeeld je naaimachine, je stof, je patronen, je internet-en telefoonrekening…vergeet dan niet om je facturen te bewaren.
Zie je het grootser en wil je echt een webshop beginnen? Sluit je dan aan als zelfstandige in bijberoep.


5. Affliliate marketing
Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Een leuk voorbeeld hiervan is Bol.com. Er zijn blogs die advertenties van Bol.com onderaan hun berichten hebben en van Bol.com geld ontvangen wanneer er via jouw blog iets verkocht wordt. Stel dat ik een boek aanbeveel op Bol.com en mijn lezers kopen dat boek doordat ze via mijn blog op Bol.com terecht zijn gekomen, dan krijg ik commissie op wat ze gekocht hebben.
Meer info over het partnerprogramma van Bol.com vind je hier.

Daarnaast zijn er nog andere ‘affiliate netwerken’ waar je je als blog kan aansluiten en links kan voorzien naar bijvoorbeeld leuke webshops.
Enkele interessante netwerken:
www.affiliate4you.nl
www.tradetracker.net
www.tradedoubler.com

6. Voordelen in natura
Heel veel bloggers krijgen voordelen in natura van bedrijven in ruil voor vermelding van het product op hun blog. Ben je een fervente naaister met veel volgers? Dan is het goed mogelijk dat stoffenwinkels jou zullen aanspreken om kleertjes te naaien met hun stof. Ben je een creatieve mamablogster die haar kinderen altijd mooi wilt aankleden? Waarschijnlijk zullen heel wat kinderkledingmerken geïnteresseerd zijn om kinderkleding te sponsoren. Ook wij krijgen regelmatig leuke voordelen in natura, maar probeer te vermijden dat je enkel hierover schrijft op je blog, want anders gaan je lezers vanzelf weg.

7. Leuke freebies ontvangen en erover schrijven
De postbode die wekelijks komt aanbellen met gratis cadeautjes, ook dat kan het leven van een mamablogster na een tijdje zijn. Ik doe het ook en krijg geregeld leuke cadeautjes voor de kids (of voor mijzelf)! Maar bedenk zelf van tevoren tegen welke gratis producten je graag ‘ja’ zegt en welke je liever niet krijgt, want vergeet niet dat je over die gratis producten iets moet schrijven en dat dit niet voor elke lezer interessant is. Het kan je zelfs zuur opbreken, want wie te veel gesponsorde berichten schrijft, verliest na een tijdje zijn opgebouwde lezerspubliek wegens oninteressante content. En dat is het toch echt niet waard!

Tip: Indien je echt ‘officieel’ veel geld begint bij te verdienen, raad ik jullie aan om net als ik zelfstandige in bijberoep te worden. Je verdient dan alles officieel, maar je kan ook je kosten inbrengen.

Verdienen jullie ook geld via internet? Zo ja, hoe doen jullie het? Ben benieuwd naar extra tips via de comments hieronder…

 

9 thoughts on “Zeven (op zondag): manieren voor mama’s om geld te verdienen via internet

 1. Ik ben heel benieuwd naar dat zelfstandige in bijberoep zijn, ik denk er namelijn ook over… Zou je hier soms wat meer info over willen geven of er eventueel eens een aparte post over willen maken? 🙂 Wat moet je allemaal in orde brengen, hoeveel kosten (sociale bijdragen, belastingen,…) moet je betalen, wat voor kosten mag je allemaal inbrengen,…

 2. Interessant Lobke! Dank je wel voor de tips!
  Net zoals Kim ben ook ik benieuwd naar al wat er bij komt kijken om zelfstandige in bijberoep te worden.
  Misschien eens een stappenplan opstellen? Zou heel handig zijn! Groetjes!

 3. Wat ik soms doe (en later vast nog meer als die kindjes groeien) is op een rommelmarktje staan om mijn spullen te verkopen. Vraag een vriending/zus/schoonzus/eender wie om ook mee te doen en maak er een gezellige dag van! Vorige maand stonden mijn schoonzus en ik met onze snoet in het zonnetje, deelden we chocomelk en cake. Extra leuk: we stonden voor de deur van onze schoonouders met ons kraampje, de kindjes waren daar en wij kregen ‘s middags ook frietjes en frikandellen van onze schoonvader. Kindjes verwend, wij ook en met een centje extra terug naar huis! (P.S. onze mannen die broers zijn, trokken samen een dagje erop uit met de koersfiets dus ook zijn waren tevreden!)

 4. Dag Lobke,
  Ik wil graag wat spullen die ik zelf maak online verkopen. Ik zie het zeker niet zo groots als ‘zelfstandig in bijberoep’, eerder als sporadisch een centje bij verdienen met mijn hobby. Welke website raad je aan om te verkopen? (Etsy vind ik wat boven mijn niveau en op Ebay en 2dehands vind ik geen zelf gemaakte spulletjes terug…) Heb jij advies?

 5. Super dat je dit deelt met ons! Ikzelf twijfel om als zelfstandige in bijberoep een webshop te starten. Ik heb het altijd al spannend gevonden om dingen waar ik zelf van hou ook te kunnen delen met anderen.
  Heel spannend allemaal dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.