0
KINDERKOST Uncategorized

Kinderkost: zelfgemaakte granola

IMG_4006Had ik jullie al verteld dat ik een nieuwe verslaving heb? Mmmmmmm granola! Ik heb het lange tijd gewoon gekocht in de supermarkt, maar na een paar recepten en pogingen heb ik dankzij Elodie de perfecte granola zelf kunnen maken, zelfs Kobe en Frauke smullen er ondertussen gretig mee van!

Benieuwd hoe we dit deden?

Wat heb je nodig? 
250 g havermout
2 eetlepels lijnzaad
40 g amandelen
40 g hazelnoten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels lijnzaad
40 g cashewnoten
4 eetlepels honing
100 g gedroogde vruchten zoals rozijnen, bessen, abrikozen, mango…)
Tip van Wimke: voeg er een lepel koffie bij

IMG_0635IMG_0636
Zo maak je je zelfgemaakte granola
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Meng alle ingrediënten, ook de koffie, behalve de gedroogde vruchten in een kom.
3. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Zet de bakplaat 25 tot 30 minuten in de oven.
5. Neem uit de oven en laat afkoelen.
6. Meng de gedroogde vruchten door de granola.
7. Bewaar de granola in een afgesloten doos of bokaal.

Tip: Je kunt de hoeveelheid olie en honing gerust halveren, maar het resultaat is dan eerder muesli dan granola. Je kunt ook de olijfolie vervangen door 1 eiwit.

Wij eten granola ondertussen als ontbijt of zelfs als lunch! Een beetje Griekse yoghurt, veeeeeel vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, mango, appels, kiwi en drie eetlepels granola erover en je hebt een topontbijtje waar iedereen van smult! Mmmmmmmm…..!
Smakelijk!

Benieuwd wat jullie als ontbijt eten?

Dit recept komt uit het boek Reboot! Fit na je zwangerschap van Elodie Ouedraogo & Wout Verhoeven, een keitof boek om op een medisch verantwoorde manier snel weer fit te geraken. Niet om het pre-babylichaam te promoten, want er zijn vrouwen genoeg die bewijzen dat je perfect gelukkig door het leven kunt gaan met je nieuwe lichaam, maar het helpt je wel op weg naar een sportief leven en een gezonde levensstijl en laat ik bijna 4 jaar na mijn laatste zwangerschap (!) ongelooflijk toejuichen, well done Elodie!
Meer lezen over Elodie? Ik interviewde haar voor Steps magazine en dat interview ‘Hoe raak je snel fit na je zwangerschap’ kan je hier nalezen.
IMG_0634_2granolaIMG_4007

You Might Also Like...

5 Comments

  • Reply
    Anoniem
    juni 15, 2016 at 1:13 pm

    Dus 4eetlepels lijnzaad? Kan er nog iets anders gebruikt worden ipv de noten? Ben namelijk allergisch.. En vind het zeer spijtig dat ik dit niet kan maken..

  • Reply
    Katrien@huisjethuisje.com
    juni 15, 2016 at 3:50 pm

    Ziet er super lekker uit. Moet ik eens proberen. Ben ook grote fan van granola, muesli en havermout. Lekker en vult veel beter dan een boterham. Met een boterham lijkt het wel of ik meteen terug honger heb.

  • Reply
    Elke
    juni 15, 2016 at 8:53 pm

    Ik ben alvast van het boek van Elodie!!! De granola heb ik nog niet uitgeprobeerd. Bij deze toch nog een extra duwtje in de rug.

  • Reply
    Ann Coemans
    juni 18, 2016 at 9:55 am

    Moet ik ook eens proberen. Ik let nu wel wat op met noten voor de kindjes, sinds vorig jaar in de media kwam dat noten ‘gevaarlijk’ zijn om hun longen te perforeren… 🙂

  • Reply
    bé vermeiren
    juni 22, 2016 at 9:43 am

    Heb voor dit receptje alles in huis gehaald. Dit weekend smullen wij van onze eigen zelfgemaakte granola!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.