Wafelenbak

Niets is gezellige dan samen lekkere vieruurtjes te verorberen, zeker als je het niet zelf hebt moeten maken! Mijn fantastische kraamverzorgster ging vorige week aan de slag met Kobe en Frauke en maakte deze overheerlijke wafels klaar:

Wat nodig?
250gr vetstof
300gr suiker
4 pakjes vanillesuiker
4 eieren
1,5dl olie
1,5dl melk
500gr zelfrijzende bloem
Een wafelijzer!

Roer de vetstof romig met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eierdooiers samen met de olie en de melk toe en roer goed. Zeef er de zelfrijzende bloem over en roer tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en hef ze voorzichtig onder het deeg. De wafels kunnen onmiddellijk gebakken én opgegeten worden!

Maar ze kunnen ook bewaard worden, waardoor Kobe en Frauke nog een wafeltje mee naar school konden nemen de volgende dag.

Smakelijk!

Het recept komt trouwens uit dé kookbijbel van het moment en staat standaard in onze kookboekenkast! In Koken voor Elke Dag vind je alle klassiekers van tomatensoep, stoofvlees met bier, spaghetti bolognaise, pannenkoeken, appelcake, chocolademousse…maar in deze laatste editie staan ook heel veel nieuwe recepten zonder vlees en vis. Hoe maak je kikkererwten, quinoa of agaragar? Hoe bereid je een lekkere maaltijdsalade, een groenteburger, hummus of bloemkoolcouscous? Meer dan 2000 lekkere recepten waar ons gezin nog lang plezier aan zal beleven om samen te koken!
Hier vind je nog meer info over Koken voor Elke Dag.

Had ik trouwens al verteld dat onze Kobe graag kok wilt worden? Ik kijk er al naar uit!

3 thoughts on “Wafelenbak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.