Het Blotevoetenpad in De Schorre getest en goedgekeurd

Hebben jullie altijd al willen weten hoe het voelt om gras of modder tussen je blote teentjes te laten kriebelen of te wandelen op steentjes? Dan moeten jullie beslist jullie stoute schoenen uittrekken en eens naar het blotevoetenpad in De Schorre gaan! Helemaal nieuw, nog niet zo bekend en niet zo groot, maar minstens zo plezant als andere blotevoetenpaden! Kobe en Frauke (én Milleke ging mee in de draagzak :-)) testten het uit en beleefden er dolle pret…

Wanneer we in de Schorre aankomen, lopen we even langs het congrescentrum De Pitte om meer info te bekomen over het blotevoetenpad want het staat nergens aangegeven. Wie wil kan daar ook voor 6 euro een rugzakje krijgen om je schoenen in te steken, een handdoekje en zeep om je voetjes te wassen na afloop. Maar wij waren goed voorzien en hadden dat allemaal zelf bij. Dat er weinig signalisatie is, is een bewuste keuze horen we daar, om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen.

Schoentjes en kousjes uit? Klaar voor een tocht van een kleine kilometer? Start! Tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Want je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo’n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.

Blootsvoets lopen is gezond
Het blotevoetenpad is niet alleen een leuke kinderactiviteit, het is ook nog ergens goed voor! Wisten jullie dat op en onder één voet meer dan 27 000 zenuwuiteinden zitten? Wanneer je gaat wandelen op blote voeten krijgen ze een extra prikkeling. Blootsvoets lopen bevordert bovendien de bloedsomloop en je spieren worden extra getraind. Het geeft een aparte sensatie en je voetjes krijgen een heerlijke massage. Waar wachten jullie nog op? In de zomer is het zalig om dit pad te belopen, want de vele watertjes onderweg zorgen voor verkoeling aan de voetjes. Maar ook in de winter is het de moeite om de blotevoetenwandeling te doen, maar dan mét schoenen aan.

Avontuur achter de rug? Spoel jullie voetjes af met water en laat ze drogen aan het gras of in de wind. Conclusie? Deze wandeling is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en gezinnen! Deze leuke wandeling bracht ons dichter bij elkaar én bij de wereld, schoon toch? Een speelpartij in de speeltuin hebben onze kids nu wel verdiend! En ondertussen kunnen moeder en vader nog wat bijpraten op een terrasje.

Zeker meenemen
Een vochtig doekje of washandje, een handdoek, een rugzak, een flesje water en een EHBO-kistje.

Alle info over de Schorre vinden jullie hier op de website op hier

4 thoughts on “Het Blotevoetenpad in De Schorre getest en goedgekeurd

  1. Wij deden er eentje afgelopen zomer in nederland in het drents-friese wold . Groot succes! Dochter van 2,5 stond tot net onder haar billen in de modder (hoofdzakelijk water, ze raakte er nog door) en vond het geweldig dat dat allemaal mocht!
    Deze gaan we zeker ook eens proberen, daar gaan we mee scoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.