Dat wij nog enkele kilo’s appels over hebben van onze appelpluk. Tijd om appeltaart te maken, vinden jullie ook niet? GIsteren was zo’n heerlijke zondagnamiddag thuis. Terwijl Kobe naar de chiro ging, bakten dochterlief en ik samen deze simpele maar lekkerste appeltaart ooit naar een recept dat ik een paar jaar geleden van onze lieve onthaalmoeder kreeg.
Benieuwd naar het recept voor supersimpele appeltaart?
Wat heb je nodig?
1 vel bladerdeeg
4 à 5 appels
100 gr boter
2 eieren
150 gr suiker
30 gr bloem
Zo maak je de lekkerste appeltaart ever:
Leg het bladerdeeg in de vorm en prik er enkele keren in met een vork. Schil de appels, snijd ze in blokjes en leg ze op het deeg. Smelt de boter, voeg de suiker, de hele eieren en de bloem toe. Goed mengen! Giet het beslag over de appelen en bak ze gedurende 30 à 35 minuten op 180°C. Even laten afkoelen dan dan samen genieten…mmmmmm!
1 Comment
Ingrid Van genechten
oktober 1, 2018 at 12:24 pmSuper lekkere appeltaart ik heb boven op de appeltjes nog wat kaneel gestrooid .
Wat een fantastisch recept.