Smartmat in Het Leuke Mamaboek – toptips voor werkende moeders |
We hebben een hele week echt gezond gegeten, want de menu’s zijn evenwichtig en gezond samengesteld. Bovendien werken ze met biologische producten en seizoensgroenten, iets waar ik de laatste jaren enorm veel belang aan probeer te hechten. De hoeveelheden waren juist genoeg, waardoor we bijna niet met restjes achterbleven. En als we al restjes hadden, dan konden we die bijvoorbeeld verwerken in een lunch voor de volgende dag. Koken is iets persoonlijks waardoor ik het soms nodig vond om af en toe wat bij te kruiden, maar dat zal iedereen voor zichzelf moeten uitmaken denk ik.
Besluit van deze week?
Ik ga dit niet elke week doen want daarvoor vind ik het net iets te duur, maar ik ga dit zeker nog opnieuw doen! Al was het maar om drukke werkweken gemakkelijker te maken want dat wil toch elke werkende ouder, nietwaar?
Ben je niet bang om nieuwe smaken te ontdekken, dan moet je het beslist ook eens doen. Je kan een proefpakket aanvragen en dan betaal je een lagere leveringsprijs voor de eerste keer.
En speciaal voor jullie mocht ik van Smartmat één receptje van afgelopen week geven:
Kalkoenfilet met warme knoflook-oreganosaus
Wat nodig?
Van Smartmat
250gr rijst
600gr kalkoenfilet
120gr creme fraiche
300gr wortelen
1/2 zakje veldsla
1 bokaal maïs
Uit jouw keuken
1el boter
2el neutrale olie
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
1/2el oregano
1 tl witte wijnazijn
kurkuma
Zo ga je te werk
1. Verwarm de oven voor op 225°. Bedek een ovenschaal met bakpapier.
2. Kook 4 porties rijst (250gr). Ik doe bij mijn rijst altijd een beetje kurkuma om hem geel te kleuren.
3. Kruid 600gr kalkoenfilet met 2 snuifjes zout en 1 snuifje zwarte peper. Smelt 1el boter in een pan. Bak de kalkoen aan op een hoog vuur gedurende 1 minuut per zijde. Leg de kalkoen in de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster gedurende 12-15 minuten.
4. Saus: verhit 1el neutrale olie in een steelpan en voeg 2 geperste teentjes knoflook toe. Kook op laag vuur gedurende 1 minuut. Voeg 1 1/2 dl water toe en laat sudderen op een laag vuur gedurende 8 minuten. Roer af en toe.
5. Salade: schil en rasp 300gr wortelen. Meng de wortelen met 1/2 zakje veldsla en 1 bokaal uitgelekte maïs in een kom. Besprenkel en bestrooi met 1 el neutrale olie, 1tl witte wijnazijn, 1 snuifje zout en 1/2 snuifje zwarte peper.
6. Snijd de gebakken kalkoen in plakjes en serveer met de rijst, de saus en de salade.
Smakelijk eten!
14 Comments
CreativEls
november 2, 2014 at 11:53 amIs makkelijk inderdaad voor drukbezette gezinnen. Plus je moet niet zo nadenken wat je weeral gaat klaarmaken. Ik heb al ervaring met Kookwijzer. Ik blogde erover http://koekjehaakjemaakje.blogspot.be/2014/07/kookwijzer.html en je vindt ze hier : http://www.kookwijzer.be/ en hun FB-pagina : https://www.facebook.com/pages/Kookwijzer/395671030567078?fref=ts
Stephanie
november 2, 2014 at 12:21 pmLijkt me inderdaad wel superhandig maar zie een beetje op tegen de kostprijs. Voor de prijs van Smartmat kunnen wij veel langer eten dan de vooropgestelde dagen. Beetje kosten-batenanalyse maken wat tijd & planning betreft.
CreativEls
november 2, 2014 at 12:50 pmBij Kookwijzer is het voor een driedagen menu 57€, dat leunt sterk aan bij wat je zelf betaalt in de winkel. Bij Smartmat is het 75€ voor drie dagen, dat vind ik persoonlijk ook te duur.
Céline
november 3, 2014 at 8:31 amMet een dochter van anderhalf zouden wij nog voor 2 personen bestellen (denk ik, ken de hoeveelheden niet), maar voor 65 euro eten wij toch ook veel meer dan 4 maaltijden! Het lijkt mij zeer handig maar ik vind de kosten-baten ook echt niet in evenwicht, helaas. Anders zou ik het direct doen!
Sabrina
november 2, 2014 at 12:32 pmFijn dat het jullie zo goed bevallen is. Ik bestelde gisteren mijn proefpakket voor levering volgende week. Vind het ook wat aan de dure kant, dus niet om heel vaak te doen, maar om af en toe eens iets anders dan anders (en gezond!) te eten, zonder daarover te moeten nadenken: dat lijkt me wel wat. Ben benieuwd!
aliceandgabrielle
november 2, 2014 at 12:52 pmWij zijn ook tevreden over Smartmat. Ik doe het sinds ons zoontje een maand was, dus ondertussen al bijna 9 maand. Sinds september doe ik het 1x/maand ervoor hadden wij om de twee weken Smartmat. Niet supergoedkoop, maar wel gevarieerd. We leerden er al veel nieuwe dingen mee en deze zomer maakte ik bij bbq’s altijd zelf mijn lookboter à la Smartmat 🙂 Dat was succes gegarandeerd
Miss Fedi
november 2, 2014 at 2:05 pmDat gevarieerde wil ik toch even tegenspreken. Ik moest bijna elke week gehakt klaarmaken, elke week kip, elke week bulgur,… En de salade was ook praktisch altijd hetzelfde
Miss Fedi
november 2, 2014 at 1:34 pmWij hebben het 6 maanden gedaan maar mijn kinderen eten er helaas niets van. Wel jammer want het is een geweldig concept. Channa
Skunkamamsie
november 2, 2014 at 9:14 pmWij deden het ook een keer, maar ik vind het ook te duur…
Mumendemiekes
november 3, 2014 at 12:35 pmklinkt lekker maar ik heb selectieve eters 😉
zeg dat was effe verschieten om mijn smoeltje in de femma te zien staan 🙂
Leuke Wereld
november 3, 2014 at 1:19 pmTof hé 😉
Liesellove
november 3, 2014 at 9:27 pmen hoe lang duurt het maken van die recepten? ik overweeg het wel maar vraag me dat dus heel erg af! 🙂
Nicole orriëns
november 4, 2014 at 9:50 amHet klinkt leuk zeg! En ook goed om eens wat anders te proberen. Wat heb je mooie eetborden trouwens : )
http://www.huisvlijt.com
Maartje
december 10, 2014 at 11:43 amHet is leuk om op zo manier te koken hé. Ik woon in hasselt om die reden ben ik zelf klant bij http://www.devroegmarkt.be . Dit is een beetje vergelijkbaar met smartmat. Ik vind het voortal leuk om elke week iets anders te eten. Al moet ik zeggen dat mijn man sommige dingen niet zo lekker vindt. Hij moet maar eens andere dingen leren waarderen haha!